Meistä

ProBambu - askel parempaan

… ja paremmin. Laatu on toimintamme kulmakivi. Paitsi että pyrimme vastaamaan sukkien laadussa asiakkaiden odotuksiin, tahdomme rakentaa kaiken muunkin toimintamme laatuun perustuen. Ekologisuudessa lähdemme perustavanlaatuisesti raaka-aineen valinnasta liikkeelle. Palvelussa painopiste on meillä hyvissä asiakaskokemuksissa ja mutkattomassa kanssakäymisessä. Auttamisessa tavoitteemme eivät myöskään jää turhan vaatimattomiksi 100 000 sukkaparin lahjoitussuunnitelmalla. Koko ajan mielessä pitäen että oikea suunta on se, mikä ratkaisee.

ProBambu_Laatu
LAATU
ProBambu_Ekologisuus
Ekologisuus
ProBambu_Asiakaspalvelu
Palvelu
ProBambu_Hyväntekeväisyys
Auttaminen
ProBambu_Laatu_Green

Laatu

Moni kulkee reikäisissä, hankaavissa tai muuten melko keskinkertaisissa sukissa pitäen jalkaterän päässä pilkistelevää perunapeltoa arjen välttämättömänä pahana. Välttämätön se ei ole, mutta paha kyllä.

ProBambun sukkien pääraaka-aineena on bambuviskoosi, joka on pehmeää, hengittävää, kosteutta siirtävää ja nopeasti kuivuvaa. Sukkien vetäminen jalkaan ja jalkojen hemmotteleminen silkin bambunpehmeillä sukilla on hyvä startti aamuun. Lisäksi bambuviskoosi sopii erinomaisesti herkkäihoisille käyttäjille, sillä bambu on raaka-aineena luonnostaan hypoallergeeninen.

Bambuviskoosi hylkii vettä ja hikeä jopa 3-4 kertaa paremmin kuin puuvilla ja on kuin luotu sukkien raaka-aineeksi. Bambu ampuu siis kovilla, mutta me luonnollisesti panostamme peliin aivan samalla mitalla. ProBambu on valinnut yhteistyökumppaninsa sukkien tuotannossa tarkoin kriteerein, ja laadun takaamiseksi suunnittelemme, kehitämme ja valvomme koko prosessia täältä Suomesta käsin.

ProBambu_Ekologisuus_Green

Ekologisuus

Bambu on yksi tekstiilituotannon ympäristöystävällisimmistä luonnonmateriaaleista sen nopean uusiutuvuuden vuoksi. Bambu ei tarvitse kasvaakseen kemiallisia lannoitteita eikä suuria vesimääriä, mutta tuottaa silti runsaasti happea ja minimoi kasvihuonekaasuja.

Sukat ovat yksi ihmisen nopeimmin kuluvista vaatekappaleista. Ne ovat jatkuvassa kosketuksessa erilaisten alustojen kanssa ja lisäksi niitä pestään usein, mikä lyhentää sukkien käyttöikää entisestään. Sukkien kulumiseen vaikuttavat myös monet muut seikat, kuten vaikka varpaankynsien leikkaaminen —terävät kynnet saattavat aiheuttaa sukkien ennenaikaisen reikiintymisen. Kuten muutkin sukat, kestävät ProBambunkin sukat pidempään, jos niitä pestään ja hoidetaan oikein. 

Kaikesta huolimatta sukat kuluvat, ja tiedämme, että tuotteemme aiheuttavat tekstiilijätettä. Neljän kuukauden välein saapuva sukkalähetyksemme merkitsee säännöllistä toimitusta suoraan kotiovelle: kuluneet bambusukat on siis helppo vaihtaa aina uusiin. Mutta mitä tehdä vanhoille sukille? Vastuullisuus on meille tärkeä arvo, ja siksi haluamme auttaa edellä mainitun kysymyksen ratkaisemisessa esittelemällä teille muutaman vaihtoehdon.

Vinkkejä sukkien kierrätykseen:

  1. Vie käyttökelvottomat sukat kierrätykseen. Jotkut yritykset ottavat vastaan käyttökelvottomiakin vaatteita (esim. Pelastusarmeija ja Nextiili-kierrätystyöpaja Tampereella). Näin toimit Pelastusarmeijan tapauksessa: laita sukat pussiin, kirjoita pussin päälle tussilla ”tekstiilijäte” ja vie pussi Pelastusarmeijan keräyslaatikkoon.

  2. Käytä sukkia uudenlaisessa tarkoituksessa. Jos on näppärä käsistään ja halukas kokeilemaan uutta, voi sukkia hyödyntää sellaisenaan tai pienen muokkauksen jälkeen myös esimerkiksi siivousrätteinä, käsinukkeina, säärystiminä, koiran leluina (tennispallo sisään ja solmu perään) tai vaikka golfmailan suojina. 

  3. Laita sukat energiajätteeseen tai poltettavaan sekajätteeseen. Tekstiilijätteen tehokas hyödyntäminen on vasta kehityksen alkuvaiheessa. Haluamme mennä ekologisempaan suuntaan, vaikka täydellisyyteen onkin matkaa vielä. Ei siis ole täysin vastuutonta laittaa sukkia jätteiden sekaan, sillä Suomessa jätteet käsitellään hyvin suomalaisten jätelakien mukaisesti. 

(Huom! Bambuviskoosi on biohajoava materiaali, mutta koska ProBambun sukat sisältävät bambuviskoosin (75%) lisäksi myös pienen määrän kankaan kimmoisuudelle välttämätöntä polyamidia (22%) ja elastaania (3%), ei niitä voida heittää biojätteeseen.)

ProBambu_Asiakaspalvelu_Green

Palvelu

Painotamme toiminnassamme hyviä asiakaskokemuksia.

Vaikka tarkastelemmekin asiakaskuntaa kokonaisuutena, on yksilöiden etu meille itseisarvo, ja tahdomme syventyä huolellisesti jokaisen asiakassuhteen jokaiseen vaiheeseen. Pyrkimys on ollut rakentaa koko konsepti meillä sellaiseksi, että olisimme mahdollisimman helposti lähestyttäviä kuluttajien näkökulmasta. Tätä varten palvelun täytyy toki olla mahdollisimman mutkatonta ja asiallista.

Toimitamme tuotteet asiakkaille suoraan postilaatikoihin noin kahden viikon kuluessa tilauksen tekemisestä ilman extra-postikuluja, ja idea on, että asiakkaat joutuisivat näkemään mahdollisimman vähän vaivaa asioidessaan kanssamme. Meidät on helppo tavoittaa asiakaspalvelun kautta, ja jos joutuukin ruuhkaan, voi kolmen minuutin jälkeen jättää soittopyynnön, ja soitamme takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Summa sukkarum, välitämme eduistasi ja tahdomme, että se myös näkyy toiminnassamme. Toivomme, että panostuksemme palvelun laatuun jättää sinulle positiivisen kokemuksen asioinnista kanssamme.

ProBambu_Hyväntekeväisyys_Green

Tilaamalla autat vähävaraisia lapsia

20%
Tavoitteemme on lahjoittaa kaiken kaikkiaan 100 000 sukkaparia.

Toisten ihmisten rahallinen tukeminen on aina jonkun pussista pois. Näppäräähän olisi, jos kyseessä vain ei olisi oma pussi… ja jos vaikka saisi samalla itselleen neljä paria bambusukkia. Lyhyesti: jokaista asiakkaalle lähtevää sukkatilausta kohden lahjoitamme yhden parin sukkia jollekin, jolla ei itsellään ole varaa kunnon vaatetukseen. Toisin sanoen helpottamalla sukkien lajittelua omassa taloudessasi, ja panostamalla laadukkaaseen vaatetukseen takaat laadukkaan vaateparren myös yhdelle vähävaraiselle –ja mitä enemmän tilaat, sitä useampaa hädänalaista autat.

Uudet ja laadukkaat vaatteet ovat suurelle osalle länsimaalaisista itsestäänselvyyksiä, ja moni luo sosiaalista statustaan vaatteiden määrällä, brändeillä sekä materiaaleilla. Kuitenkin meillä on Suomessakin paljon ihmisiä, joilla ei ole tähän varaa, ja jotka siksi käyttävät pelkästään kuluneita ja rikkinäisiä vaatteita. Näille vähävaraisille ihmisille ProBambun lahjoittamat sukat ovat aivan erityinen lisä arkeen.

Bambuviskoosi sopii erityisen hyvin auttamis-projekteihimme. Tiesitkö, että kehossa on mekanismi, jonka ansiosta lämpötilan jäähtyessä ensin kylmenevät jalat ja vasta sitten kädet, jotta käsien toimintakyky säilyisi hyvänä mahdollisimman pitkään? Monilla vähävaraisilla henkilöillä ei ole välttämättä mahdollisuuksia maksaa suuria lämmityskustannuksia, jotka etenkin Suomessa todellakin ovat mittavat. Bambuviskoosin hyvä lämmönsäätelykyky ja kyky sitoa lämpöä tulevat siis enemmän kuin tarpeeseen päästessämme sukittamaan Suomen ja Itä-Euroopan puutteenalaisia.

Miksi me teemme tätä? Mikä motivoi meitä? Yksinkertaista. Aloittaessamme toimintaamme määrittelimme perusperiaatteet ja -arvot jatkoa varten. Yksi niistä oli auttaminen. Tahdoimme toimia vastuullisesti ja näimme avun tarjoamisen sitä tarvitseville jopa etuoikeutena. 100 000 lahjoitettua sukkaparia on lähin tavoitteemme tällä hetkellä. Katsotaan mitä keksitään, kunhan ensin päästään, asiakkaidemme avulla totta kai, lähemmäksi tuota tavoitetta.

Pyrimme pitämään toimintamme mahdollisimman avoimena, ja informoimme asiakkaitamme hyväntekeväisyyskampanjan etenemisestä. Lisäksi pyrimme käyttämään auttamisessa vain luotettavia väyliä, joiden kautta tiedämme avun menevän mahdollisimman lyhentämättömänä sitä oikeasti tarvitseville. Lahjoituskohteisiimme pääset tutustumaan alapuolelta.

Vieritä ylös