ProBambun vinkit syksyyn

Syksy – viilenevät illat ja lämmin teekuppi, ulkoilman punoittamat posket ja sumuiset aamut, syksyisen luonnon värit sekä arjen rutiinien ja rentoutumisen välinen tasapaino. Syksy tekee tuloaan ja ProBambulla valmistaudutaan kovaa vauhtia loppuvuoteen! Hyväntekeväisyysprojektimme sekä uudet tuotteemme pitävät meidät kiireisinä, mutta varsinkin näin flunssakauden keskellä haluaisimme jakaa teille muutaman vinkin syysväsymyksen ehkäisemiseksi.

1. Pidä huolta immuunijärjestelmästäsi

Syksy on tunnetusti flunssakierteiden aikaa. Vaikka viruksilta ja pöpöiltä on vaikea suojautua kokonaan, on meillä silti olemassa keinoja, joiden avulla voimme pienentää mahdollisuuksiamme sairastua. Seuraavassa näistä muutama:

Voidakseen toimia mahdollisimman hyvänä suojamuurina, tarvitsee immuunijärjestelmämme terveellistä ja ravinteikasta ruokaa. Tähän sisältyvät niin vihannekset, hedelmät, täysjyvät, proteiinit sekä terveelliset rasvat. Immuunijärjestelmän optimaalista toimintaa tukevat erityisesti B6-vitamiini (esim. kana, lohi, banaanit, vihreät vihannekset), C-vitamiini (esim. sitrushedelmät, pinaatti) sekä E-vitamiini (esim. mantelit, maapähkinävoi, auringonkukkaöljy). 

Muista juoda vettä! Tiesitkö, että vähäinen vedenjuonti voi aiheuttaa päänsärkyä ja keskittymisvaikeuksia? Vettä haihtuu koko ajan elimistöstämme, niin hikoilun kuin hengityksenkin muodossa. Mikäli vedenjuonti meinaa unohtua, voit esimerkiksi ottaa käyttöösi aamurutiinin: juo yksi lasillinen heti herättyäsi.

Stressillä on kokonaisvaltainen vaikutus terveyteemme. Kun keho yrittää vastata stressiin, on immuunijärjestelmä alttiimpi erilaisille infektioille sekä sairauksille. On tärkeää tunnistaa stressin aiheuttajat, ja yrittää minimoida niitä esimerkiksi meditaation, hengitysharjoitusten tai liikunnan avulla. 

2. Pysy lämpimänä

Syksy on paitsi flunssakierteiden aikaa, se on myös villasukkien, kaulahuivien, isojen neuleiden sekä lämpimien juomien ja keittojen aikaa. Pidä itsesi lämpimänä sekä sisäisesti että ulkoisesti. Sähköinen lämmitys on usein kallista, joten tässäpä meiltä muutama vinkki taloudellisempiin lämmityskeinoihin:

  • Kerrospukeutuminen. Vedä jalkaan housujen lisäksi pitkät kalsarit sekä villasukat. Lisää yksi vaatekerros myös keskivartalolle – sieltä lämpö säteilee myös jäseniin. 
  • Sulje verhot. Päivän painuessa iltaa kohti on hyvä vetää verhot ikkunoiden eteen, ettei lämpö pääse karkaamaan niiden läpi ulos.
  • Taukojumppa. Kesken työpäivän, ulkoillessa, tai vaikka kaupassa. Mikäli palelet, auttaa liikunta pitämään kropan lämpimänä ja veren virtaamassa. Älä kuitenkaan tee hikirääkkiä – hikoilu alentaa kehon lämpötilaa ja saa sinut täten palelemaan. 

3. Pysy liikkeellä

Liikunnan aiheuttamia hyötyjä on vaikea lähteä kiistämään. Mikä olisikaan parempi tapa herätä uuteen työpäivään, kuin aamulenkki tai -treeni salilla? Fyysiset aktiviteetit stimuloivat lukuisia aivokemikaaleja, jotka luovat onnellista, rentoutunutta sekä stressitöntä olotilaa. Liikunta myös kasvattaa lihasvoimaa sekä kestävyyttä, sekä vaikuttaa unen laatuun. 

4. … mutta muista myös levätä!

Ihminen tarvitsee tietyn määrän unta toimiakseen mahdollisimman hyvin. Olisikin hyvä mennä joka päivä nukkumaan ajoissa ja tavoitella noin kahdeksan tunnin unia välttyäksesi seuraavan päivän levottomalta ololta sekä uupumukselta. Mikäli otat päiväunia, iloitset varmasti kuullessasi, että päikkäreillä on positiivisia vaikutuksia terveydentilaan. Tutkimusten mukaan päiväunet tukevat sydämen terveyttä, terävöittävät kognitiivisia taitoja sekä vähentävät stressiä. Zzzzz…

5. Jätä älylaitteet makuuhuoneen ulkopuolelle

Pyörit sängyssä kyljeltä toiselle puhelin kädessä, ja mietit miksi ei vielä väsytä yhtään, herätyskellokin soi kuuden tunnin päästä? Olemme melko varmasti jokainen joskus olleet tässä tilanteessa. Tiesitkö, että älylaitteen heijastama sininen valo on todennäköisin syy siihen, miksi olet vielä hereillä? Onkin suositeltua sulkea älylaitteet tuntia ennen nukkumaanmenoa, ja jos mahdollista, jättää laite makuuhuoneen ulkopuolelle, sillä tutkimukset ovat THL:n tutkimusprofessori Timo Partosen mukaan osoittaneet, että laitteet haittaavat nukkumista, vaikka niihin ei koskisi yön aikana. Sulje puhelin ja muut laitteet hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa, ja hanki yöpöydällesi perinteinen herätyskello – näillä eväillä takaat itsellesi paremmat unet.  

Kiitos sinulle, asiakkaamme!

Otsikko sen sanoi – koko ProBambun tiimin puolesta haluamme esittää mitä isoimmat kiitokset jokaiselle asiakkaallemme. Tukemalla toimintaamme olet nimittäin mukana myös hyväntekeväisyysprojekteissamme. Jokaista ProBambulta saatua

ProBambun neuvot pro-pyykinpesuun

Oikeanlainen pyykinpesu ei ainoastaan pidennä tuotteen ikää, vaan säästää myös luontoa! Monilla suomalaisilla voi olla tapana pestä kaikki pyykki korkeassa lämpötilassa ja suurella määrällä pesuainetta,

ProBambun vinkit syksyyn

Syksy – viilenevät illat ja lämmin teekuppi, ulkoilman punoittamat posket ja sumuiset aamut, syksyisen luonnon värit sekä arjen rutiinien ja rentoutumisen välinen tasapaino. Syksy tekee

Päivä bambusukkien elämässä

Kello lyö 6:30. Sukkalaatikosta kaikuu epätyytyväistä tuhinaa, kun sukat kääntävät kylkeään. “Äh, vielä viisi minuuttia!” kuuluu harras toive sukkaparien seasta. Mutta mikään ei auta, vaan