Bambusuku

Katso ProBambun ensimmäinen uutisvideo!

Suku on pahin, mutta veri on vettä sakeampaa.

Lisäksi suvusta on olemassa joitakin ääneen lausumattomia totuuksia, kuten mitä serkumpi sen herkumpi, ja vanhempiaan ei voi valita, mutta appivanhemmat voi.

Bambu on valinta. Bambusuku sen sijaan on mukana tuleva, välttämätön paha. Kun tilaat meiltä bambutuotteita, liityt samalla runsaslukuiseen bambusukuumme (tosin suvusta pääsee eroon lähtemällä tältä sivulta). Saat tuotteiden lisäksi isoäidin vinkit vaatteiden uudelleen käyttämiseen (ks. bambusukkien kierrätysohje), Helsingin serkkujen tarinat hyväntekeväisyyskampanjoista (ks. pilotti-video) ja tädin pitkät valokuvaesittelyt kyllästymiseen saakka (ks. Galleria). Me olemme kuitenkin ihan hyvä suku, jossa kaikki pidetään mukana. Tämä sivu päivittyy jatkuvasti, ja tiedossa on lisää ekologisuusartikkeleita, videoita ja muuta mielenkiintoista.

Tiesitkö, että mikroaalloilla käsitellyn bambun vetolujuus on jopa viisi kertaa suurempi kuin teräksellä? Bambusukumme ei ole terästä; se on bambua!

Ekologisuus-artikkelit

Bambusukkien kierrätysohje

Sukat ovat yksi ihmisen nopeimmin kuluvista vaatekappaleista. Ne ovat jatkuvassa kosketuksessa erilaisten alustojen kanssa ja lisäksi niitä pestään usein, mikä lyhentää sukkien käyttöikää entisestään. Sukkien kulumiseen vaikuttavat myös monet muut seikat, kuten vaikka varpaankynsien leikkaaminen —terävät kynnet saattavat aiheuttaa sukkien ennenaikaisen reikiintymisen. Kuten muutkin sukat, kestävät ProBambunkin sukat pidempään, jos niitä pestään ja hoidetaan oikein. 

Kaikesta huolimatta sukat kuluvat, ja tiedämme, että tuotteemme aiheuttavat tekstiilijätettä. Neljän kuukauden välein saapuva sukkalähetyksemme merkitsee säännöllistä toimitusta suoraan kotiovelle: kuluneet bambusukat on siis helppo vaihtaa aina uusiin. Mutta mitä tehdä vanhoille sukille? Vastuullisuus on meille tärkeä arvo, ja siksi haluamme auttaa edellä mainitun kysymyksen ratkaisemisessa esittelemällä teille muutaman vaihtoehdon.

Jotkut yritykset ottavat vastaan käyttökelvottomiakin vaatteita (esim. Pelastusarmeija ja Nextiili-kierrätystyöpaja Tampereella). Näin toimit Pelastusarmeijan tapauksessa: laita sukat pussiin, kirjoita pussin päälle tussilla ”tekstiilijäte” ja vie pussi Pelastusarmeijan keräyslaatikkoon.

Jos on näppärä käsistään ja halukas kokeilemaan uutta, voi sukkia hyödyntää sellaisenaan tai pienen muokkauksen jälkeen myös esimerkiksi siivousrätteinä, käsinukkeina, säärystiminä, koiran leluina (tennispallo sisään ja solmu perään) tai vaikka golfmailan suojina.

Tekstiilijätteen tehokas hyödyntäminen on vasta kehityksen alkuvaiheessa. Haluamme mennä ekologisempaan suuntaan, vaikka täydellisyyteen onkin matkaa vielä. Ei siis ole täysin vastuutonta laittaa sukkia jätteiden sekaan, sillä Suomessa jätteet käsitellään hyvin suomalaisten jätelakien mukaisesti.

(Huom! Bambuviskoosi on biohajoava materiaali, mutta koska ProBambun sukat sisältävät bambuviskoosin (75%) lisäksi myös pienen määrän kankaan kimmoisuudelle välttämätöntä polyamidia (22%) ja elastaania (3%), ei niitä voida heittää biojätteeseen.)