UKK

Useiten kysytyt

kysymykset

Asiakaspalvelunumeromme 09-4270 4433 (pvm/mpm) on käytössäsi ma-to 9-17 pe 9-16. Jos yrität soittaa lauantaina, joudut valitettavasti valvomaan vielä seuraavat kaksi yötä.

Soititko ehkä aukioloaikojen ulkopuolella? Työntekijämme ovat varmaankin katsomassa televisiota ja välttelemässä kotitöitä, niinkuin jokainen työlleen täysillä omistautuva kello viiden jälkeen. Muussa tapauksessa olemme pahoillamme, asiakaspalvelussa taitaa olla ruuhkaa. Soita sinne uudestaan ja jätä kolmen minuutin jälkeen soittopyyntö. Soitamme sinulle takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä soitostasi.

Tilauksen tekeminen

Voit tehdä sukkatilauksen nettisivuillamme probambu.fi tai puhelimitse 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-to 9-17 pe 9-16. Soittamalla asiakaspalveluumme voit samalla tiedustella uusimmista tarjouksista ja kampanjoista.

Jos olet vahingossa tilannut väärän koon ja saanut jo tuotteen, mutta paketti on vielä avaamaton, voit palauttaa sen ja vaihtaa toiseen kokoon. Jos taas me olemme lähettäneet sinulle vääränkokoisia sukkia, niin voit palauttaa ne joka tapauksessa. Aina voit myös soittaa asiakaspalveluumme 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-to 9-17 pe 9-16 ja kysyä toimintaohjeita.

Toisen nimellä ei voi tilata EU:n tietosuoja-asetuksen takia. Kuitenkin voit tilata sukkalähetyksen omaan osoitteeseesi ja lähettää tai viedä sitten kaverille. Huomioitavaa on kuitenkin se, että uusi, netissä tehty tilaus ei todennäköisesti mene läpi, jos sinulla on vanha tilaus jo olemassa. Asiakaspalveluun erikseen soittamalla saat tehtyä toimivan tilauksen moneen kertaan.

Voit milloin tahansa muuttaa toimitusväliä tai keskeyttää tilauksen asiakaspalvelunumerostamme 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-to 9-17 pe 9-16.

Lähetämme 4 paria bambusukkia neljän kuukauden välein. Siinä on sitten yhdet sukat per kuukausi (Toki suosittelemme sukkien pesua tai edes niiden kääntämistä ympäri aina silloin tällöin.)  😉

Sukat ovat yksi ihmisen nopeimmin kuluvista vaatekappaleista. Toisin kuin esimerkiksi paidat, ne ovat jatkuvassa hankauskontaktissa kenkien ja erilaisten alustojen kanssa. Lisäksi sukkia pestään usein, mikä lyhentää niiden käyttöikää entisestään. Sukkia siis tarvitsee säännöllisesti lisää, ja jatkotilauksen ansiosta sinun ei tarvitse itse käydä aina hakemassa kaupasta lisää – me toimitetaan ne sinulle kotiin tasasin väliajoin!

Voit milloin tahansa muuttaa toimitusväliä tai keskeyttää tilauksen asiakaspalvelunumerostamme: 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-to 9-17 pe 9-16.

Varastonhallinnallisista ja pakkaamisesta johtuvista syistä yhteen lähetykseen voit valita vain yhtä väriä, kokoa ja mallia. Voit kuitenkin muokata toimitusvälejä asiakaspalvelunumerostamme 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-to 9-17 pe 9-16 ja tilata esimerkiksi kaksi eri tilausta!

Tuotetta ei ikävä kyllä pysty nyt toimittamaan ulkomaille.

Olemme pahoillamme, että meillä pääsi käymään tällainen virhe. Pakkauspäässä on tainnut olla jonkin sortin bambusilmä, kun ei erota tuotteita toisistaan. Soita asiakaspalvelunumeroomme 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-to 9-17 pe 9-16, niin korjaamme asian. 

Maksaminen

Postikulut sisältyvät hintoihimme ja saat bambusukkasi postilaatikkoosi noin kahden viikon kuluessa tilauksestasi ilman extra-postikuluja.

Tilaus veloitetaan laskua maksaessasi.

Mikäli olet jo maksanut laskun, mutta päätät silti palauttaa tuotteen, niin saat rahat takaisin soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-to 9-17 pe 9-16 ja antamalla tilinumerosi.

Toimitus

Saat bambusukkasi postilaatikkoosi noin kahden viikon kuluessa tilauksestasi ilman postikuluja.

Saat bambusukkasi postilaatikkoosi noin kahden viikon kuluessa tilauksestasi ilman extra-postikuluja. Mikäli tuotteita ei näy kahden viikon sisään tilauksen tekemisestä, niin soita asiakaspalvelunumeroomme 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-to 9-17 pe 9-16.

Palautus

Tuotteella on 14 päivän peruutusoikeus. Palauttaminen onnistuu lähettämällä tuotteet niiden alkuperäispakkauksessa, jonka kyljessä on palautusta varten tarvittavat tiedot. Tarkemmat tiedot saat tuotteen mukana tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-to 9-17 pe 9-16.

Lyhyesti ja ytimekkäästi: kyllä!

Kysymyksiä sukista

 Sukat valmistetaan Istanbulissa, joka on tekstiilien kohdalla yksi maailman tärkeimmistä kaupungeista.

Bambukasvit kerätään pääosin Kiinassa, jossa on maailman laajimmat bambuvarannot. Bambusta valmistetaan bambuviskoosia, joka lähetetään Istanbuliin. Siellä sukat tuotetaan yhdessä yhteistyökumppanin kanssa, jonka valitsemisessa yhtenä kriteerinä meillä oli vastuullisuus. Laadun takaamiseksi suunnittelemme, kehitämme ja valvomme koko prosessia täältä Suomesta käsin.

Bambusukkamme sisältävät 75 % bambuviskoosia, 22 % polyamidia ja 3 % elastaania. Polyamidit ovat kimmoisia ja elastisia tekokuituja, jotka eivät rypisty helposti. Elastaani puolestaan saa kankaan joustamaan paremmin. Elastaani ei ole ympäristölle paras vaihtoehto, mutta sitä onkin tuotteesta sitten vain 3 %.

Bambusukkamme sisältävät 75 % bambuviskoosia, 22 % polyamidia ja 3 % elastaania. Polyamidit ovat kimmoisia ja elastisia tekokuituja, jotka eivät rypisty helposti. Elastaani puolestaan saa kankaan joustamaan paremmin. Elastaani ei ole ympäristölle paras vaihtoehto, mutta sitä onkin tuotteesta sitten vain 3 %. Pelkästä bambuviskoosista valmistetut sukat eivät soveltuisi arkiseen käyttöön niin hyvin.

Bambuviskoosi on hyvin hengittävää, kosteutta siirtävää ja kuivuu nopeasti. Lisäksi se säätelee lämpöä viilentäen ihoa kuumalla säällä ja lämmittäen sitä kylmällä. Kuidun sisältämien välittäjäaineiden johdosta materiaali on epäsuotuisa mikrobeille, mikä taas edesauttaa raikkauden tunnetta. Vaikka bambuviskoosi luetaankin valmistusprosessinsa vuoksi tekokuituihin, se ei lisää mikromuovin määrää luonnossa, koska ei ole muovipohjainen tekokuitu. Täysin ekologista tekstiiliä ei itseasiassa olekaan olemassa, mutta saatavilla olevista vaihtoehdoista bambu on yksi ekologisimmista.

Tärkeintä on mielestämme hinta-laatu-suhde. Bambuviskoosi on erittäin hyvä tekstiilimateriaali, sillä se on hyvin pehmeää, hengittävää, kosteutta siirtävää ja nopeasti kuivuvaa. Lisäksi bambuviskoosi sopii erinomaisesti herkkäihoisille käyttäjille ja on lämmönsäätelykykyinen – lämmittää siis viileällä säällä ja viilentää kuumalla. Tietysti me myös toimitamme nämä sukat asiakkaille ihan kotiovelle saakka juuri toivotun kokoisina ja värisinä, semi simppeliä siis! Bambusukat ovat lisäksi myös paljon ekologisempi vaihtoehto kuin keskiverto-alelaari-sukat, mutta siitä voi lukea lisää tältä sivulta alempaa.

Meillä on tarjolla kolmea eri mallista sukkaa: pitkävartinen ja lyhytvartinen sukka sekä nilkkasukka. Nilkkasukissa ei siis ole vartta lainkaan, jolloin ne sopivat käytettäviksi esimerkiksi varrettomien tennareiden kanssa, joista sukat eivät saa näkyä liiaksi. Sitten on välimallin lyhytvartinen sukka ja lopuksi perinteinen pitkävartinen sukka.

Bambu on luonnollisesti hypoallergeeninen eli se aiheuttaa vähemmän allergisia reaktioita herkkäihoisille henkilöille. Meitä on täällä kuitenkin vajaa 8 miljardia erilaista ihoa tallustelemassa, joten emme voi yksiselitteisesti luvata sukkien sopivuutta jokaiselle iholle. Useimmille ihotyypeille bambusukat kuitenkin sopivat oikein hyvin.

Sukistamme on saatavilla kolmea eri kokoluokkaa (35-38, 39-42 ja 43-45) ja ne on tehty istumaan käyttäjänsä jalkoihin hyvin. Ne ovat siis napakat jaloissa kuin jaloissa, vaikka joustava kuitu antaakin hieman korkeammallekin jalkapöydälle myöten. Pitkävartisten ja lyhytvartisten sukkien noin kolmesenttisen resorin kudelma on väljempää kuin kudelma muussa sukassa, joten resori antaa jalalle sopivasti myöten nilkan yläpuolella kohdassa, jossa jalka rupeaa luonnollisesti leventymään.

Suosittelemme sukkien säilyttämistä kuivassa. Lisäksi reikiintymisen estämiseksi kannattaa pitää varpaankynnet lyhyenä ja välttää sukkasiltaan kävelemistä ulkona maassa. Noudata pesuohjeita aina sukkia pestessäsi.

Sukat kannattaa pestä noin 30 celsius asteessa. Emme suosittele voimakasta linkousta; kevyt linkous riittää sukkien puhdistamiseen. Rumpukuivausta ei suositella.

Sukat ovat yksi ihmisen eniten käytetyistä vaatekappaleista. Koko painollaan ihminen talloo ja nuhjaa sukkiansa kaikenlaisia alustoja vasten, joten on luonnollista, että ne reikiintyvät ennen muita vaatekappaleita. Ennen pitkää näin käy siis myös meidän pehmeille, hengittäville, kosteutta siirtäville ja nopeasti kuivuville sukillemme. Toimitamme kuitenkin uudet sukat aina neljän kuukauden välein varmistaen sen, että asiakkaillamme on aina laadukkaat sukat heti käytettävissään, missä olosuhteissa tahansa.

Bambuviskoosi on niin joustava ja muovautuva materiaali, että se elää vähän myös tuotantoprosessin aikana, ja on oikeastaan mahdotonta valmistaa kahta täysin identtistä sukkaerää. Tämä on toisaalta myös etu sukissa: hetken käyttämisen jälkeen hieman erikokoisetkin sukat muovautuvat käyttäjänsä jalkoihin sopivammiksi. Sukat ovat saattaneet myös hieman kutistua pyykissä, jos olet pessyt ne vahingossa yli 30 asteessa.

Hypoallergeeninen tarkoittaa vähemmän allergisia reaktioita aiheuttavaa. Bambu on siis kemiallisten ominaisuuksiensa ansiosta vähemmän allergisia reaktioita aiheuttava aine. Epäedullinen kasvualusta bakteereille merkitsee sitä, että myöskään hajua lisäävät bakteerit eivät viihdy bambussa niin hyvin. Nämä asiat tekevät bambusta erinomaisen tekstiiliraaka-aineen.

Olemme valinneet yhteistyökumppanimme sukkien tuotannossa tarkoin kriteerein ja laadun takaamiseksi suunnittelemme, kehitämme ja valvomme koko prosessia täältä Suomesta käsin.

Ekologisuus

Bambuviskoosin kemiallisessa valmistuksessa syntyy jonkin verran ympäristölle haitallista jätettä. Kokonaisuutena se on silti hyvin ympäristöystävällinen vaihtoehto monille muille tekstiilikuiduille, sillä bambu on raaka-aineena loistava. Bambu uusiutuu nopeasti eikä sen viljely oikeastaan vaadi lannoitteita, torjunta-aineita tai keinokastelua. Bambuviskoosin tuotantokaan ei kuluta yhtä paljon vettä kuin vaikka puuvillan tuotanto. Lisäksi sen valmistusmenetelmiä kehitetään jatkuvasti ja pyrimme aktiivisesti osaltamme toimimaan sellaisten tehtaiden kanssa, joissa kemiallinen jäte otetaan talteen mahdollisimman tehokkaasti ja käytetään uudelleen. Täysin ekologista tekstiiliä ei ole vielä olemassa, joten mielestämme suunta, johon ollaan menossa, on kaikkein tärkein asia. Ja tätä suuntaa hakiessa on lähdettävä aivan perusasioista liikkeelle, valitsemalla ekologinen raaka-aine.

Suurin osa vuosittain tuotetusta selluloosamuuntokuidusta on viskoosia. Kaikkien viskoosien valmistusprosessit ovat monivaiheisia ja vaativat kemiallisia aineita, joten sitten kannattaa vain valita viskoosi, joka on raaka-aineena mahdollisimman ekologinen. Bambu on monella tapaa hyvä vaihtoehto raaka-aineeksi tekstiiliteollisuuteen. Bambuviljelmät eivät tarvitse paljon pinta-alaa, sillä bambu on hyvin nopeakasvuinen, ja koska tietyllä pinta-alalla täyteen mittaansa kasvaneessa bambusadossa on paljon enemmän biomassaa kuin vaikka vastaavalla alalla kasvaneessa puuvillasadossa. Nopeakasvuisuutensa ansiosta myös bambun juuret kasvavat nopeasti sitoen näin maaperää ja siis ehkäisten eroosiota. Bambun viljely ei myöskään vaadi lannoitteita, torjunta-aineita tai keinokastelua. Toki kemiallisen tuotantoprosessin aiheuttamia haittoja ei missään nimessä tule sivuuttaa ja siksi pyrimmekin omalta osaltamme toimimaan sellaisten tehtaiden kanssa, joissa kemiallinen jäte otetaan mahdollisimman tehokkaasti talteen ja käytetään uudelleen.

Bambuviskoosin kemiallisessa valmistuksessa bambun selluloosasta valmistetaan kemiallisten aineiden ja monivaiheisen valmistusprosessin avulla viskoosikuitua. Viskoosikuitu on yksi monipuolisimmista keinokuitujen valmistusmenetelmistä, koska prosessin monivaiheisuus mahdollistaa kuidun ominaisuuksien laajan muokkauksen. Bambuviskoosin valmistusmenetelmiä kehitetään jatkuvasti ja pyrimme osaltamme aktiivisesti toimimaan sellaisten tehtaiden kanssa, joissa kemiallinen jäte otetaan talteen mahdollisimman tehokkaasti ja käytetään uudelleen.

Konstit on monet, sanoi akka kun kissalla pöytää pyyhi! Jotkin yritykset ottavat vastaan käyttökelvottomiakin vaatteita (esim. Pelastusarmeija ja Nextiili-kierrätystyöpaja Tampereella). Sukat voi myös valjastaa uuteen käyttötarkoitukseen esimerkiksi unimaskina tai akan voi taivutella käyttämään kissan sijasta bambusukista kierrätettyä siivousrättiä.  Tekstiilijätteen tehokas hyödyntäminen on vasta kehityksen alkuvaiheessa. Suunta on kohti parempaa, mutta täydellisyyttä odotellessa ei ole täysin vastuutonta laittaa sukkia myös jätteiden sekaan. Suomessa on vastuullinen jätteenkäsittelylainsäädäntö.

Bambuviskoosin hiilijalanjälki on paljon pienempi kuin puuvillan. Tätä selittävät muun muassa seuraavat syyt: Sekä bambun viljely, että muokkaaminen viskoosiksi kuluttavat molemmat huomattavasti vähemmän vettä kuin puuvillan viljely ja tuotanto. Samalla pinta-alalla saadaan viljeltyä paljon suurempi määrä bambua kuin puuvillaa, jolloin bambuviljelmät vievät vähemmän tilaa. Puuvillan viljelyyn käytetään paljon lannoitteita ja kemiallisia torjunta-aineita. Valitettavasti puuvillaa viljellään kaiken lisäksi tavallisesti alueilla, joilla on pulaa ruoasta ja vesi on arvokasta.

Tekokuitujakin on erilaisia. Esimerkiksi maailman tuotetuin kuitu, polyesteri, on fossiilipohjainen tekokuitu, josta irtoaa aina pesun yhteydessä mikromuovia, joka joutuu luontoon ja lopulta ihmisenkin elimistöön. Bambuviskoosi sen sijaan on biohajoava kuitu eikä näin ollen päästä luontoon mikromuovia. Vastaavasti luonnonkuitujakin on erilaisia. Puuvilla on luonnonkuitu, mutta puuvillasta valmistetun vaatekappaleen hiilijalanjälki on paljon suurempi kuin bambusta valmistetun vaatekappaleen. Ei siis ole koiraa karvoihin eikä bambua tekokuituun katsominen. Selluloosamuuntokuitujen (bambuviskoosi on selluloosamuuntokuitu) tuottaminen on kestävämpää kuin monien muiden kuitujen tuottaminen — niiden muassa polyesterin ja puuvillan.

Hyväntekeväisyys

Tällä hetkellä lahjoitamme sukkia Suomen Pelastusarmeijan kautta suomalaisille vähävaraisille. Lisäksi autamme Itä-Euroopassa Christliches Hilfswerk Tabea -nimisen järjestön kautta. Tavoitteenamme on lahjoittaa kaiken kaikkiaan 200 000 sukkaparia kotimaassa ja ulkomailla.

Hyväntekeväisyyskampanja toteutetaan yhteistyössä em. järjestöjen kanssa. Kampanjan ideana on siis lahjoittaa yksi sukkapari jollekin hädänalaiselle kotimaassa tai ulkomailla JOKAISTA asiakkaalle lähtevää sukkalähetystä kohden. Tavoitteenamme on lahjoittaa kaiken kaikkiaan 200 000 sukkaparia. Pidämme asiakkaamme ajan tasalla kampanjan etenemisestä heille lähtevässä uutiskirjeessä.

Hyväntekeväisyyskampanja ei vaikuta mitenkään asiakkaiden tilaamien sukkien hintaan. Olemme vain sitoutuneet lahjoittamaan yhden sukkaparin per asiakkaalle lähtevä sukkalähetys. Se on asiakkaan kannalta siis vähän kuin viidet sukat neljien hinnalla — viimeinen kaupan päälle tullut pari vain lähetetään jollekin hädänalaiselle.

 Meille on tärkeää käyttää vain luotettavia väyliä hyväntekeväisyydessämme, ja valitsemme järjestöt, joiden kautta lahjoitamme, pitkälti luotettavuuden perusteella. Esimerkiksi Pelastusarmeijalla on jo pitkät perinteet Suomessa, ja se on tunnetusti erittäin luotettava järjestö ilman suurta byrokratiaa. Lähellä sydäntämme ovat tietenkin suomalaiset, ja tahdomme vastata omiemme hätähuutoihin. Meille on kuitenkin etuoikeus auttaa myös ulkomailla, kuten Itä-Euroopassa, jossa on paljon köyhyyttä.

Muuta

Pyrimme aktiivisella kommunikoinnilla varmistamaan, että työntekijöiden olosuhteet ovat hyvät tuotantoketjun jokaisessa vaiheessa. Olemme valinneet luotettavat kumppanit vastuullisten arvojemme mukaan, ja yhtenä kriteerinä tuotannon yhteistyökumppaneiden valinnassakin meillä on ollut vastuullisuus.

Sinulle lähetetyn uutiskirjeen lopussa on linkki “poistu sähköpostilistaltamme”. Painamalla siitä et enää jatkossa saa meiltä uutiskirjeitä.

Varmistamme, että tuotteiden arviot ovat peräisin asiakkailta, jotka ovat ostaneet tuotteet. Ne on saatu suoraan asiakkailta asiakapaluvemma kautta (tai asiakkailta, jotka ovat vastaanneet tuotetyytyväisyyskyselyihin tai arviointipyyntöihin). Joidenkin uusien tuotteiden kohdalla voimme pyytää valittuja ennakkokäyttäjiä antamaan rehellisen palautteensa tuotteesta. Positiivisen arvion antaminen ei ole tällöin tuotteen saamisen ehtona.

Kuluttajapalautteet pyydetään sähköpostilla tilauksen tehneiltä asiakkailta, joten voidaan varmuudella tietää, että henkilö on todella tehnyt ostoksen. Samoin palautteita voidaan saada yleisesti asiakaspalvelun sähköpostiin, jolloin henkilön asiakkuus tarkistetaan.