Usein kysytyt kysymykset

Mitä teen, jos...

Asiakaspalvelunumeromme 09-4270 443 (pvm/mpm) on käytössäsi ma-pe 9-15. Aivopähkinöitä voit myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@probambu.fi.

Soititko ehkä vahingossa aukioloaikojen ulkopuolella? Työntekijämme ovat varmaankin harrastustensa parissa tai väittelemässä siitä, kenen vuoro on viedä roskat pihalle kuten jokainen työlleen omistautunut viiden jälkeen. Jos asiakaspalvelussa on ruuhkaa, voit jättää kolmen minuutin jälkeen soittopyynnön ja soitamme sinulle takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä. Aina on hyvä myös tuplatsekata, tarttuiko soittaessa käteen television kaukosäädin puhelimen sijasta. 

Jos jostain syystä et ole tuotteeseen tyytyväinen, on se mahdollista palauttaa ilmaiseksi. Voit lukea lisää täältä https://probambu.fi/toimitusehdot/. Tuotekohtaiset toimitusehdot löydät täältä https://probambu.fi/palauttaminen/. Voit aina myös soittaa asiakaspalveluumme 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-pe 9-15 tai ottaa yhteyttä sähköpostitse asiakaspalvelu@probambu.fi ja kysyä toimintaohjeita.

Postilaatikossa (tai noutopisteessä) pitäisi kolahtaa viimeistään kahden viikon kuluessa tilauksestasi. Mikäli tuotteita ei kuitenkaan näy kahden viikon jälkeen tilauksen tekemisestä, niin soita asiakaspalvelunumeroomme 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-pe 9-15 tai ota yhteyttä sähköpostitse asiakaspalvelu@probambu.fi.

Sinulle lähetetyn uutiskirjeen lopussa on linkki “poistu sähköpostilistaltamme”. Painamalla siitä et enää jatkossa saa meiltä uutiskirjeitä.

Tilaaminen

Voit tehdä tilauksen nettisivuillamme probambu.fi tai puhelimitse 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-pe 9-15. Soittamalla asiakaspalveluumme voit tiedustella uusimmista tarjouksistamme ja kampanjoistamme.

Valitettavasti se ei ole mahdollista. Voit kuitenkin tilata tuotteen omaan osoitteeseesi ja lähettää tai viedä sen itse kaverille..

Yhteen lähetykseen voit tällä hetkellä valita vain yhtä väriä, kokoa ja mallia. Voit kuitenkin tilata esimerkiksi kaksi eri tilausta soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-pe 9-15 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@probambu.fi.

Tällä hetkellä toimitamme tuotteita vain Suomeen.

Saat jokaisesta tilauksesta oman tilausvahvistuksensa.

Periaatteessa kyllä! Me uskomme vakaasti tuotteisiimme, emmekä (muun muassa) siksi yritä vangita sinua yhtään mihinkään. Voit milloin tahansa peruuttaa tilauksesi asiakaspalvelunumerostamme 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-pe 9-15 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@probambu.fi. Jos et halua enää ainuttakaan lähetystä, muistathan lopettaa tilauksesi 14 pv ennen seuraavaa lähetyspäivää. Voit tarkistaa tämän päivämäärän edellisestä laskustasi. Huomioithan, että peruuttaessasi tilauksen sähköpostitse, tilauksen päättäminen astuu voimaan, kun olet saanut peruutuksesta vahvistusviestin.

Ihminen käyttää vaatteitaan alituisesti (ainakin toivottavasti). Esimerkiksi sukat kuluvat jatkuvan käytön vuoksi tiuhaan, ja pyykinpesuaine on välttämätön joka kodissa. Vaatteita ja kodintekstiilejä täytyy uusia säännöllisesti, ja kestotilauksen ansiosta sinun ei tarvitse nähdä itse vaivaa, vaan me toimitamme ne sinulle sopivin väliajoin! 

Toimitus

Kyllä! Postikulut sisältyvät hintoihimme ja saat tuotteesi kahden viikon kuluessa tilauksestasi.

Toimituksen mukana saapuu lasku, jolla voit maksaa tuotteen.

Tuotteet toimitetaan kahden viikon kuluessa tilauksen tekemisestä. Kaikki paitsi pussi- ja aluslakanat saapuvat suoraan postilaatikkoosi. Edellä mainitut taasen toimitetaan noutopisteelle kokonsa vuoksi.

Voit muuttaa toimitusväliä asiakaspalvelunumerostamme 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-pe 9-15 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@probambu.fi. Jos haluat muutoksen koskevan jo seuraavaa tilausta, muistathan muokata tilaustasi viimeistään 14 pv ennen seuraavaa lähetyspäivää. Voit tarkistaa tämän päivämäärän edellisestä laskustasi. Huomioithan, että sähköpostitse tilausta muokatessasi tilauksen muutokset astuvat voimaan heti sähköpostin käsittelyajan jälkeen. 

Toimitusväli riippuu tilaamastasi tuotteesta. Tilausvahvistuksesta näet toimitusvälin, jota voit halutessasi muokata tarpeitasi vastaavaksi. Lähtökohtaisesti alushousut ja bokserit lähtevät kolmen kuukauden välein, ja muut tuotteet neljän kuukauden välein. Jos haluat toimitusvälisi olevan jotain muuta, niin pirauta asiakaspalveluumme numeroon 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-pe 9-15 tai ota yhteyttä sähköpostitse asiakaspalvelu@probambu.fi.

Palautus

Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse 09-4270 4433 (pvm/mpm) ma-pe 9-15 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@probambu.fi  palautusohjeita varten. Voit palauttaa vioittuneet tai väärät tuotteet ilmaiseksi. Palautamme rahat sille tilille, jota olet käyttänyt maksaessasi tuotteet, ellet ole erikseen pyytänyt meitä toimittamaan rahoja eri tilille; joka tapauksessa sinulle ei tule koitumaan mitään lisäkuluja rahojen palautuksesta.

Materiaalit

Kulmakivenä (eli siis isossa enemmistössä) tekstiileissämme on bambuviskoosi. Siivousliinat, tyynyliinat ja alus- sekä pussilakanamme ovatkin 100% bambuviskoosia. T-paidat, bokserit ja alushousut ovat 95% bambuviskoosia ja 5% elastaania. Sukkamme ja sukkahousumme sisältävät 75% bambuviskoosia, 22% polyamidia ja 3% elastaania.

Lisäksi valikoimastamme löytyy pyykinpesuliuskat, joiden ainesosat voit lukea täältä: Pyykinpesuliuskat

Sukat, sukkahousut, T-paidat, bokserit ja alushousut sisältävät bambuviskoosin lisäksi muitakin tekstiilikuituja. Nämä ovat kaikki vaatetyyppejä, jotka joutuvat vastaamaan monenlaisiin eri haasteisiin arjen käytössä. Lukuisista hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta bambuviskoosi ei ole luonnostaan kovin joustavaa, mutta esimerkiksi sukissa se on melko välttämätön ominaisuus. Niinpä sekoitamme bambuviskoosiin hieman polyamidia ja elastaania, jotta tuotteen käyttökelpoisuus paranisi.

Lisää voit lukea täältä.

Bambuviskoosi on selluloosapohjainen muuntokuitu, eli tekstiili, jonka raaka-aineena on bambu. Viskoosi on hyvin hengittävää. Se imee tehokkaasti kosteutta siirtäen sitä pois iholta muhimasta. Lisäksi bambuviskoosi on lämmönsäätelykykyinen, eli se lämmittää kylmällä säällä ja viilentää kuumalla. Bambuviskoosi on pehmeää, kauniisti kiiltävää kangasta, joka tuntuu miellyttävältä iholla. Se ei myöskään sähköisty helposti.

Lisää voit lukea täältä.

Bambuviskoosi on selluloosapohjainen muuntokuitu. Koko homma lähtee siis liikkeelle bambusta. Bambun selluloosa käsitellään nestemäiseen muotoon, ja liuos työnnetään kehruusuulakkeiden pienten reikien läpi kehruukylpyyn, jossa se regeneroituu, eli muuttaa muotoaan. Tätä tuotantotapaa kutsutaan märkäkehruuksi. Lopputulos on se, että bambusta on muokattu  erinomaisesti tekstiileihin sopivaa bambuviskoosia.

Lisää bambuviskoosin valmistuksesta voit lukea täältä.

Toisin kuin monet kilpailijamme väittävät, bambuviskoosi ei ole antibakteerinen materiaali. Bambuviskoosin hengittävä ja lämpöä siirtävä kuiturakenne tekee siitä kuitenkin epäedullisen kasvuympäristön mikrobeille. 

Allergiset reaktiot johtuvat useimmiten tekstiilissä olevista kemikaaleista, eikä niinkään materiaalista itsestään. Meillä Ökö-Tex -sertifikaatti takaa sen, ettei vaatteistamme löydy haitallisia kemikaaleja. Yleisesti bambuviskoosi on ihoystävällistä materiaalia. Se ei esimerkiksi hankaa tai jätä hikeä muhimaan.

Lisää voit lukea täältä.

Bambuviskoosi on materiaalia, joka elää vähän myös tuotantoprosessin aikana, ja siksi on oikeastaan mahdotonta valmistaa kahta täysin identtistä erää. Tämän voi toisaalta nähdä myös etuna: hetken käyttämisen jälkeen esimerkiksi sukat ja alushousut muovautuvat juuri käyttäjilleen sopiviksi. Jos vaatteen on pessyt korkeassa lämpötilassa tai venytellyt liikaa märkänä, voi ero johtua myös siitä.

Tekokuitu viittaa tuotantotapaan, eikä välttämättä siis tarkoita mitään negatiivista. Verrataan bambuviskoosia (tekokuitua) vaikkapa puuvillaan (luonnonkuituun). Puuvilla tarvitsee kasvaakseen runsaasti vettä ja paljon hyvälaatuista maata. Bambu ei tarvitse keinokastelua, lannoitusta tai tuholaistorjuntaa ja kasvaa myös joutomaalla. Puuvillateollisuus on kuuluisa käyttämästään lapsi- ja pakkotyöstä.  Olemme tehneet yhteistyökumppaniemme kanssa sopimuksen, jossa työntekijöille määritellään vastuulliset työolosuhteet.

Tiivistettynä siis, materiaalista kertoo paljon enemmän sen valmistusketju ja elinkaari, kuin mihin kategoriaan se nimitykseltään valahtaa!

Lisää tietoa löydät täältä.

Hoito ja pesu

Tarkemmat tuotekohtaiset pesuohjeet voit tarkistaa hoito-ohjeistamme. Lisää vinkkejä pyykinpesuun voit lukea täältä.

Tuotekohtaiset kysymykset

Meillä on tarjolla kolmea eri sukkamallia: pitkävartinen ja lyhytvartinen sukka sekä nilkkasukka. Nilkkasukissa ei siis ole vartta lainkaan, vaan kangas loppuu osuvasti nilkan kohdalla. Lyhytvartisessa sukassa taas on jo selkeästi varsi. Havainnollistavia kuvia löydät täältä.

Hyvä kysymys! Kokoasiat ovat usein kinkkisiä, sillä sama kokonumero saattaa merkitä aivan eri kokoja vaatebrändistä toiseen. Olemme koonneet alushousuille, sukkahousuille, boksereille ja T-paidoille kokotaulukot tänne: https://probambu.fi/kokotaulukot/ Asiakaspalvelumme auttaa myös mielellään numerossa 09-4270 443 (pvm/mpm) ma-pe 9-15, ja sähköpostitse asiakaspalvelu@probambu.fi, mikäli jokin jäi askarruttamaan.

Pyykinpesuliuskat ovat uusi kätevä tapa annostella pesuainetta. Olemme perinteisesti tottuneet jauhomaisiin tai nestemäisiin pyykinpesuaineisiin, mutta liuskojen avulla voit yksinkertaisesti taittaa arkin kahtia ja laittaa liuskan pyykin sekaan. Liuskat ovat käteviä esimerkiksi matkoilla, ja yhteen pieneen pakettiin mahtuu noin 40 pesukertaa.

Lisää tietoa ja havainnollistavia kuvia pyykinpesuliuskoista löydät niiden tuotesivuilta.

Monet asiakkaistamme ovat kiitelleet, että bambusukat ovat ainoat, joita voi käyttää, kun jalat syystä tai toisesta turpoavat. Sukistamme on saatavilla kolmea eri kokoluokkaa (35-38, 39-42 ja 43-45) ja ne on suunniteltu istumaan hyvin, kuitenkaan kiristämättä. Ne ovat siis sopivat jaloissa kuin jaloissa! Pitkävartisissa ja lyhytvartisissa sukissa on noin kolmesenttinen resori, jonka kudelma on väljempää kuin muussa sukassa. Resori antaa siis jalan luonnolliselle muodolle sopivasti myöten.

On! Ja vielä vetoketju pohjassa, jotta lakanoiden vaihto olisi mahdollisimman mutkatonta.

Tällä hetkellä aluslakanoitamme saa 90 cm leveisiin ja 180 cm leveisiin sänkyihin sekä muotoon ommeltuna, että perinteisen mallisena. 

Ekologisuus ja vastuullisuus

Voidaan sanoa, että kaikesta teollisuudesta on ympäristölle haittaa. Bambuviskoosin valmistuksessakin syntyy jonkin verran ympäristöhaittoja. Viskoosin tuotanto on kuitenkin koko ajan kehittymässä, ja jätteille keksitään jatkuvasti uusia kierrätyskeinoja.

Ekologisuuden kannalta tärkeä seikka on myös raaka-aine, ja sen vuoksi olemmekin valinneet bambun. Bambu on nopeasti uusiutuvaa, eikä vaadi kasvaakseen lannoitteita, kastelua tai torjunta-aineita. Bambu myös tuottaa 35% puita enemmän happea ja sitoo enemmän hiilidioksidia kuin mikään muu kasvi, samalla kun sen juuret auttavat eroosion ehkäisyssä.

Täysin ekologista tekstiiliä ei ole vielä olemassakaan, joten sitä odotellessa mielestämme suunta on kaikkein tärkein asia.

Bambuviskoosin valmistus on pitkä ja monimutkainen prosessi, jossa selluloosan muuttamisessa tekstiiliksi hyödynnetään kemikaaleja. Kemikaali itsessään ei kuitenkaan ole negatiivinen asia; miltei jokainen teollisuuden ala käyttää kemikaaleja. On hyvä kiinnittää huomiota siihen, mitä kemikaaleja käytetään ja missä tuotannon vaiheessa, sekä kuinka hyvin kemikaalit voidaan kierrättää.

Ökö-Tex -sertifikaattimme takaa sen, ettei tuotteistamme löydy haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Olemme solmineet yhteistyökumppaniemme kanssa sopimuksen, jossa sovitaan niin ympäristöhaittojen minimoinnista kuin työntekijöiden kunnollisista työolosuhteista.

Mallisopimuksen voit lukea täältä.

Totta kai! Siivous- ja tyynyliinamme, sekä pussi- ja aluslakanamme ovat 100% bambuviskoosia, eli biohajoavia. Kierrätysmahdollisuuksia pohtiessa kompostia houkuttelevampi vaihtoehto voisi kuitenkin olla esimerkiksi ompeluprojekti tai tekstiilikeräykset. Myös pyykinpesuliuskamme ovat biohajoavia.

Muissa tuotteissamme on useampaa eri materiaalia sekaisin, mikä vaikeuttaa tekstiilien kierrätystä. Kirpputorit, uudet käyttötarkoitukset ja tekstiilikeräykset ovat kuitenkin kaikki hyviä keinoja antaa vaatteelle uusi elämä!

Lisää kierrätyksestä voit lukea täältä.

Meillä on tehtaidemme kanssa yhteistyösopimus, jossa määritellään kunnolliset työolosuhteet työntekijöille. Olemme valinneet luotettavat kumppanit vastuullisten arvojemme mukaan.

Mallisopimuksen näet täältä.

Kyllä! Haluamme auttaa myös vähäosaisempia ja näin kantaa kortemme kekoon. Olemmekin lahjoittaneet yli 200 000 sukkaparia niin Suomen kuin Itä-Euroopankin tarvitseville!

Tuotteiden valmistus

Sukat ja sukkahousut valmistetaan Istanbulissa, joka on yksi vaateteollisuuden pääkaupungeista. Muut tuotteet valmistetaan bambuviskoosin luvatussa maassa, eli Kiinassa.

Raaka-aine bambu kerätään pääosin Kiinassa, jossa on maailman laajimmat bambuvarannot. Bambusta muokataan bambuviskoosia, josta valmistetaan edelleen esimerkiksi sukkia ja sukkahousuja (Istanbulissa) tai lakanoita ja t-paitoja (Kiinassa)! Olemme valinneet yhteistyökumppanimme tarkkaan, vastuullisuus mielessä pitäen. Laadun takaamiseksi suunnittelemme, kehitämme ja valvomme koko prosessia Suomesta käsin.

Laatu

Niin siinä tapaa käydä, kun sukkalaatikosta tarttuu käteen kerta toisensa jälkeen juuri se lempipari! Totta puhuen sukat ovat yksi kovimmalle rasitukselle joutuvista vaatekappaleista. Sukkiin kohdistuu päivän aikana paljon sellaista mikrorasitusta, jota ei tule ajatelleeksikaan. Lisäksi sukat pestään jokaisen käyttökerran jälkeen, mikä entisestään lyhentää niiden elinkaarta. Mikään ei ole ikuista, joten onneksi postissa on tulossa uusi pari valmiina pehmentämään sinun ja lattiasi välistä suhdetta!

Olemme valinneet yhteistyökumppanimme tuotannossa tarkoin kriteerein ja laadun takaamiseksi suunnittelemme, kehitämme ja valvomme koko prosessia Suomesta. Teemme jokaiselle saapuvalle kuormalle pistotarkistuksia ja kuuntelemme koko ajan asiakkaidemme palautteita, joiden pohjalta kehitämme tuotteita. Lisäksi meillä on Ökö-Tex -sertifikaatti takaamassa sen, ettet löydä tuotteistamme haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

Arvostamme kovasti asiakkaidemme palautetta. Meille kelpaa sekä risut että ruusut, koko kimppu toisin sanoen! Palautetta saamme esimerkiksi asiakaspalvelun kautta, sähköpostitse ja Facebookin tai asiakaskyselyiden perusteella. Kuluttaja-arvioissa varmistamme, että tuotteiden arviot ovat peräisin asiakkailta, jotka ovat ostaneet tuotteen. Joidenkin uusien tuotteiden kohdalla voimme pyytää valittuja ennakkokäyttäjiä antamaan rehellisen palautteensa tuotteesta. Positiivisen arvion antaminen ei ole tällöin tuotteen saamisen ehtona.

Scroll to Top