Miten pitää hiukset terveinä?

Näin pidät huolta kultaisista kutreistasi myös öisin!

Hiuksista huolehdittaessa on varmasti tullut tutuiksi jos jonkinlaiset shampoot, naamiot ja seerumit. Oletko kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että myös tyynyliina vaikuttaa hiusten terveyteen? Ihminen viettää keskimäärin kolmanneksen elämästään sängyssä, joten ei liene ihme, että myös nukkumisolosuhteet vaikuttavat hiuksiin!

Parhaiten voit vaikuttaa hiusten hyvinvointiin varmistamalla, että vietät sängyssä tarpeeksi aikaa. Toisin sanoen, saat tarpeeksi unta ja lepoa. Unen aikana keho lepää ja korjaa itseään, mikä näkyy myös hiuksissa. Terveet hiukset perustuvat ennen kaikkea yleiseen hyvinvointiin.

Toinen olennainen tekijä on alusta, jolla hiukset lepäävät. Puuvilla on todella suosittu materiaali petivaatteissa. Se on kuitenkin melko karheaa kangasta, mikä aiheuttaa hiusten takkuuntumista ja pörrööntymistä edesauttaen hiusten katkeilua sekä irtoamista. Puuvilla myös imee hiusten kosteuden itseensä jättäen hiukset kuivan tuntuisiksi. Lämmin ja kostea ympäristö on bakteereille suotuinen, mitä emme tietenkään toivo tyynyliinalta.

Oletkin saattanut kuulla silkkityynyliinojen eduista puuvillaisen tyynyliinan sijaan. Silkki on kuitenkin melko kallis, hyvin herkkä eikä erityisen eläinystävällinen materiaali. Lisäksi silkkityynyliinat on kudottu tiukasti, minkä vuoksi ne eivät ole hengittävää materiaalia ja keräävät lämpöä. Bambuviskoosi on sen sijaan erinomainen tyynyliinamateriaali!

Bambuviskoosissa yhdistyvät silkin ja puuvillan vahvuudet, mutta se ei sisällä edellä mainittuja heikkouksia. Bambuviskoosi on hengittävä, pehmeä ja lämpötilaa säätelevä materiaali. Se auttaa hiuksia ylläpitämään niiden luonnollista kosteustasapainoa, eivätkä hiukset tällöin esimerkiksi rasvoitu yhtä helposti. Bambuviskoosi ei nukkaannu ja se on kestävä materiaali, eli voit huoletta vaihtaa puhtaaseen tyynyliinaan usein, ja heittää edellisen pesukoneeseen. Kaiken kukkuraksi bambu on nopeasti uusiutuva ja ympäristöystävällinen raaka-aine, eli hiustesi lisäksi myös luonto kiittää.

Voit huolehtia hiuksista myös öisin kiinnittämällä huomiota kampaukseen. Löysä nuttura tai letti, joka on koottu pään yläpuolelle on suojaavin kampaus. Hiukset kannattaa pitää ylhäällä varsinkin, jos kääntyilee paljon unissaan. Kankaiset ponnarit suojaavat hiuksia parhaiten, sillä metalliset ja kumiset hiuskiinnikkeet vahingoittavat hiuksia helposti.

Kannattaa välttää myös märillä hiuksilla nukkumista. Kosteana hiukset venyvät ja katkeilevat helpommin. Kuivilla hiuksilla nukkuessa välttyy myös ylimääräisiltä painautumilta ja takuilta, sekä herää kiiltävämmillä hiuksilla. Mikäli sinulla on tapana pestä hiukset iltaisin, voit kuivata hiukset ennen nukkumaanmenoa föönillä, kunhan muistat lämpösuojan.

Hiuksia voi tuunata siis kellon ympäri. Muistathan kuitenkin, ettei tosikauneus piile uhkeassa pehkossa – se piilee bambutyynyliinassa! No ei vaiskaan, vitsit sikseen… Hyvät hiukset saattavat olla kirsikka kakun päällä, mutta siinäkin tapauksessa ihminen on se koko makea kakku <3 

Jaa:

Kauden alennustuote

39,90€

49,90€

4.5/5

Seuraa meitä somessa

Lue myös nämä

Hikiset vaatteet

Hiki ei haise! Mitä ihmettä?

Hiki ei haise! Mitä ihmettä? Kesähelteet nostavat hikeä pintaan ja saavat monen tuskailemaan hajuongelmien kanssa. Kengät kastuvat hiestä ja hien aromit tuntuvat väistämättömiltä. Mutta tiesitkö,

Materiaalina bambuviskoosi

MATERIAALINA BAMBUVISKOOSI Bambuviskoosi ei ole liian hyvää ollakseen totta. Se on hyvää, ja se on totta. BAMBU­VISKOOSIN OMINAISUUDET Bambuviskoosi on materiaalina pehmeää, kauniisti kiiltävää kangasta.

Unien ABC – Miten nukkua paremmin?

Viime blogissa jo sivusimmekin nukkumista. (Psst! Voit lukea blogin täältä). Uni auttaa hiusten hyvinvoinnin lisäksi monessa muussakin asiassa! Varmaan kaikki meistä ovat huomanneet, että huonosti

Scroll to Top